باسلام با رتبه 1482میتوان ارشد ادبیات فارسی فرهنگیان کرمان قبول شد ؟
دفترچه و راهنمای انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳
- بهدست: الی صابر
- دستهبندی: انتخاب رشته کارشناسی ارشد, کارشناسی ارشد
- برچسبها: انتخاب رشته ارشد 1403, دفترچه انتخاب رشته ارشد 1403
دسترسی سریع تر به محتوا از طریق فهرست عناوین
راهنمای انتخاب رشته ارشد 1403
“قبل از دانلود دفترچه، حتماً راهنمای انتخاب رشته ارشد 1403 ارائه شده در این مقاله را بخوانید.”
به عنوان مدیر سیستم نرم افزاری و مشاوره انتخاب رشته ارشد مشاوران تحصیلی و با بیش از 18 سال تجربه در انتخاب رشته، می خواهم در چند نکته کوتاه، مهم ترین نکات را برای راهنمایی شما در انتخاب رشته ارشد 1403 بیان کنم.
1- با توجه به شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور در سال 1403، حتماً توجه داشته باشید که باید انتخاب رشته ارشد خود را براساس این عوامل نهایی کنید: میزان اعتبار دانشگاه، ارزش گرایش براساس هدف شما (بازار کار،مهاجرت، توسعه فردی و …) و هزینه های اقتصادی تحصیل و دانستن شانس قبولی.
2- در انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳، در سهمیه های آزاد، رتبه در سهمیه اهمیت دارد و رتبه کشوری یا رتبه بدون اعمال سهمیه، هیچ تأثیری ندارد.
3- در سهمیه های ایثارگری 5 و 25 درصد، رتبه در سهمیه و رتبه کشوری، هر دو برای انتخاب رشته ارشد 1403، اهمیت دارند.
4- قبل از انتخاب رشته ارشد 1403، باید بدانید که در کدام دانشگاه ها و گرایش ها و دوره های دانشگاهی (روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پردیس و …) قبول می شوید.
5- براساس هدف خود انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳ را انجام دهید نه صرفاً براساس علاقه مندی.
6- برای اولویت بندی انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳، ابتدا باید رتبه خود را نادیده بگیرید و سپس براساس مجاز بودن خود در انتخاب رشته، اولویت بندی یا چیدمان انتخاب رشته را انجام دهید.
7- اولویت بندی را باید براساس اعتبار دانشگاه ها، ارزشمندی گرایش ها و هزینه های تحصیل انجام دهید. شرایط شخصی و خانوادگی شما می تواند این اولویت بندی را تغییر دهد ولی اصل اساسی، سه فاکتوری بود که گفتم.
میزان شانس قبولی در انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳
به یاد دارم که در گذشته وقتی یک نفر از من می پرسید که کجا قبول می شوم، مجبور بودم کلی رتبه قبولی و کارنامه های قبولی را مرتب کنم و بعد از مقایسه رتبه داوطلب به او بگویم که مثلاً برای فلان دانشگاه قطعاً شانس داری و برای فلان گرایش و دانشگاه، شاید شانس داشته باشی و یا اصلاً شانسی نداشته باشی. همین امر باعث شد تا تیم های تخصصی را در طول این سال ها جمع کنم و با کمک آنها، دقیق ترین نرم افزار انتخاب رشته ارشد را طراحی کنم. سالیانه حدود 9 تا 10 ماه نیز، وقت صرف این می شود که براساس رتبه های قبولی سال قبل، نرم افزار را به روزرسانی کنیم.
به هرحال، دانستن میزان شانس قبولی شما در همه دانشگاه ها و گرایش ها باعث می شود تا اشتباهات کمتری داشته باشید. با توجه به رشته ای که دارید، در دفترچه انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳ با کلی دانشگاه و گرایش رو به رو هستید که باید از بین آنها، 100 تا را انتخاب کنید. با توجه به حجم بسیار زیاد گرایش ها و دانشگاه ها در برخی از رشته ها، به هیچ عنوان نمی توان بدون یک سیستم نرم افزاری دقیق و به روزرسانی شده براساس اطلاعات رتبه های قبولی سال گذشته، پاسخ صحیح و دقیقی به میزان شانس قبولی در کنکور ارشد 1403 داد.
وارد نرم افزار شوید. رشته خود را انتخاب کنید. رتبه های خود را به نرم افزار بدهید و بعد نرم افزار براساس آخرین رتبه های قبولی سال گذشته به شما می گوید که چقدر شانس قبولی در همه دانشگاه ها و گرایش های رشته خود دارید. نرم افزار 4 حالت برای تعیین شانس قبولی دارد:
قطعی: یعنی شما قبول خواهید شد.
پر احتمال: یعنی رتبه شما در بازه آخرین رتبه قبولی سال گذشته قرار دارد و بیش از 80 درصد شانس قبولی دارید.
خوشبینانه: یعنی رتبه شما با آخرین رتبه قبولی سال گذشته، اختلاف کمی دارد و اگر خوش شانس باشید، قبول خواهید شد.
کم احتمال: یعنی رتبه شما با آخرین رتبه قبولی سال گذشته، اختلاف زیادی دارد و احتمال قبولی شما کم است.
قبل از توضیح بقیه نکات، بیایید دفترچه راهنمای انتخاب رشته ارشد 1403 را دانلود کنیم.
دفترچه انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳
برای دانلود دفترچه انتخاب رشته ارشد 1403، روی لینک زیر کلیک کنید.
دانلود دفترچه انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳ (به محض انتشار)
نقش سهمیه ها در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1403
در نکات اولیه به نقش مهم رتبه در سهمیه و رتبه کشوری در سهمیه های کنکور ارشد 1403 اشاره کردم. برای اینکه درک کنید که سهمیه ها چقدر در قبولی نهایی شما تأثیر دارند، یک نکته می گویم و بقیه موارد را به دلیل زیاد بودن آنها در یک مقاله مجزای دیگر که لینک آن را در ادامه خواهم گذاشت، شرح داده ام. اما نکته مهم این است:
” همین که رتبه شما در سهمیه است که برای سازمان سنجش مهم است، نشان می دهد که چقدر سهمیه ها اثرگذار هستند. سهمیه ها، شانس های قبولی را کاهش و افزایش می دهند. مثلاً اگر یک داوطلب سهمیه ایثارگری، حداقل نمره علمی لازم را به دست نیاورد، جای او را به یک داوطلب سهمیه آزاد می دهند.”
این نکته و بقیه موارد مهم و قوانین سازمان سنجش در پذیرش با سهمیه ها را توضیح داده ام. به مطلب سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد بروید و کامل تر مطالعه کنید. در ضمن، نرم افزار انتخاب رشته مشاوران تحصیلی، سهمیه آزاد و سهمیه 5 درصد ایثارگری را به طور کامل پوشش می دهد.
راهنمای شهریه ها در انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳
درباره شهریه ها و هزینه های تحصیل نیز، مطلب کامل تری را نوشته ام ولی قبل از اینکه لینک را آن را بدهم می خواهم، یک نکته اساسی را به شما بگویم.
“با توجه به کاهش ارزش پول ملی و از طرفی، فشارهای اقتصادی به خانواده ها، بر سر شهریه های ارشد ۱۴۰۳ یک تناقض و چالش وجود دارد. از طرفی، شهریه ها در برابر تورم و ارزش پول ملی، زیاد نیست و از طرف دیگر، همین مقدار را هم خانواده ها نمی توانند تأمین کنند. بنابراین باید براساس هزینه و فایده آن، تصمیم بگیرید.”
مثلاً اگر فقط می خواهید مدرک بگیرید و سربازی نروید، پس زیاد به پردیس های خودگردان اهمیت ندهید ولی دوره های نوبت دوم را اهمیت بدهید. اگر خانواده حاضر نیست شما را به یک شهرستان دیگر که در دوره روزانه آن قبول می شوید بفرستند و از طرفی هم هزینه تحصیل شما را مثلاً در شبانه یا پردیس خودگردان شهرستان خودتان نمی توانند بدهند، بهتر است که براساس اعتبار دانشگاه تصمیم بگیرید. عکس این موضوع هم صادق است، مثلاً شهرستان محل سکونتتان، دانشگاه به نسبت سطح پایینی دارد ولی شما شانس قبولی روزانه و یا نوبت دوم در تهران را دارید، بهتر است خانواده را راضی کنید تا به دانشگاه معتبرتر بروید. در بخش اولویت بندی به شما توضیح می دهم که چرا انقدر روی اعتبار دانشگاه تأکید دارم.
اولویت بندی انتخاب رشته ارشد 1403
یکی از مهم ترین کارهای شما این است که اولویت بندی انتخاب رشته ارشد 1403 را درست، دقیق و صحیح انجام دهید. سخت ترین کاری که در طول 18 سال تجربه کاریم در انتخاب رشته داشته ام، همین چیدمان و یا اولویت بندی انتخاب رشته بود. با توجه به شرایط مختلف داوطلبان و تعداد مراجعین بالا، مجبور بودم تا قبل از ایام انتخاب رشته، همه دانش خودم درباره اعتبار دانشگاه ها، بازار کار گرایش ها، نوع دروس و سختی و آسانی آنها، شرایط مهاجرت های تحصیلی و هزینه های تحصیل را به رزورسانی کنم.
دانشی که در طول این سال ها کسب کردم را به تیم های تخصصی رشته های مختلف منتقل کردم و از آنها خواستم براساس سه اصل اساسی اولویت بندی در انتخاب رشته ارشد، همه دانشگاه ها و گرایش ها و دوره های دانشگاهی را براساس اعتبار دانشگاه، ارزش گرایش و هزینه های تحصیل، رتبه بندی کنند. کار بسیار سختی بود، به خصوص در بعضی از رشته ها، واقعاً کار بسیار طاقت فرسایی بود. در نهایت هم موفق شدیم و همین اولویت بندی را به سیستم نرم افزاری خودمان اضافه کردیم.
در نرم افزار انتخاب رشته ارشد 1403، پس از مشخص شدن شانس های قبولی تان، می توانید استان هایی که می خواهید را فیلتر کنید، گرایش هایی که می خواهید را فیلتر کنید و دوره های دانشگاهی که می خواهید را فیلتر کنید و بعد از انتخاب آنهایی که می خواهید و ذخیره آنها، بر روی دکمه اولویت بندی کلیک کنید. همه آن انتخاب ها براساس رتبه بندی اعتباری دانشگاه و ارزش مدرک گرایش و هزینه های تحصیل به تناسب اعتبار و ارزش گرایش، مرتب می شود.
راهنمایی و مشاوره انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳
خب تا به اینجای کار برای سوالات مختلف شما، راه حل هایی را برای انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۳ ارائه کردم. اما یک سری از سوالات و مشکلات شما، کاملاً شخصی و وابسته به شرایط خانوادگی و فردی شماست. بدون شک هر داوطلب کنکور ارشدی در ایران، کلی مشکلات و دغدغه ها دارد که مهم ترین آن، دغدغه آینده است. با توجه به شرایط حال حاضر کشور و واقعاً دیدن موج گسترده ای از ناامیدی و بی انگیزگی در میان داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد، خود من و همه تیم های تخصصی انتخاب رشته کارشناسی ارشد، تمامی تجربه و دانش و مهارت خود را به کار می بندیم تا بتوانیم بهترین راه ها را به شما نشان بدهیم. مواردی که من و سایر همکارانم می توانیم به طور کامل، شما را راهنمایی و در حد امکان بهترین راه را نشان بدهیم، شامل موارد زیر است:
1- آینده شغلی و تحصیلی پس از گرفتن مدرک ارشد
2- مسیر مهاجرت تحصیلی
3- چالش در اولویت بندی براساس شرایط خاص خانوادگی و شخصی
4- تصمیم گیری برای ماندن پشت کنکور امسال و تلاش برای کنکور سال بعد
5- صحبت با خانواده شما در صورت مخالفت با اهداف و تصمیمات شما.
6- ترسیم مسیر انگیزشی برای ادامه تحصیل و روشن سازی مسیر در حین تحصیل و پس از تحصیل در ارشد.
دفترچه انتخاب رشته ارشد 1403 به تفکیک هر رشته
در جدول زیر دفترچه انتخاب رشته ارشد 1403 هر رشته از کل دفترچه، بریده شده است تا شما راحت تر به کدرشته های مربوط به رشته خود دسترسی پیدا کنید. در ضمن سعی کرده ایم که راهنمای جامع و تخصصی متناسب با رشته شما در هر کدام از لینک ها بگذاریم.
دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ رشته های گروه علوم انسانی
دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ رشته های گروه علوم پایه
دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ رشته های گروه علوم فنی و مهندسی
دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ رشته های گروه هنر
دفترچه انتخاب رشته ارشد معماری 1403 | دفترچه انتخاب رشته ارشد برنامه ریزی شهری، منطقه ای و مدیریت شهری (شهرسازی) 1403 | دفترچه انتخاب رشته ارشد هنرهای نمایشی و سینما 1403 |
دفترچه انتخاب رشته ارشد هنرهای تصویری و طراحی 1403 | دفترچه انتخاب رشته ارشد هنرهای ساخت و معماری 1403 | دفترچه انتخاب رشته ارشد مرمت و احیای ابنیه و بناهای تاریخی 1403 |
دفترچه انتخاب رشته ارشد طراحی شهری 1403 | دفترچه انتخاب رشته ارشد طراحی پارچه و لباس 1403 | دفترچه انتخاب رشته ارشد موسیقی 1403 |
دفترچه انتخاب رشته ارشد طراحی صنعتی 1403 | دفترچه انتخاب رشته ارشد هنرهای پژوهشی و صنایع دستی 1403 | دفترچه انتخاب رشته ارشد نمایش عروسکی 1403 |
دفترچه انتخاب رشته ارشد فرش 1403 |