ممنون از توضیحاتتون. بنطرتون چه گرایشی برم پیشرفت بیشتر می کنم؟؟
مقایسه گرایش های ارشد حسابداری
- بهدست: مشاوران
- دستهبندی: کارشناسی ارشد, کارشناسی ارشد حسابداری
- برچسبها: انتخاب رشته ارشد حسابداری, کنکور ارشد حسابداری, گرایش های ارشد حسابداری
دسترسی سریع تر به محتوا از طریق فهرست عناوین
معرفی گرایش های کارشناسی ارشد حسابداری
در ابتدا باید گرایش های کارشناسی ارشد حسابداری را بشناسیم. رشته حسابداری در مقطع کارشناسی ارشد، دارای 5 گرایش است:
- حسابداری
- حسابرسی
- حسابداری مدیریت
- حسابداری بخش عمومی (حسابداری دولتی)
- حسابداری قضایی
مقایسه ارشد حسابداری با سایر گرایش
گرایش ارشد حسابداری، مهم ترین، شناخته شده ترین و پرطرفدارترین گرایش کل کارشناسی ارشد مجموعه حسابداری است. اختلاف ارشد حسابداری نسبت به سایر گرایش ها به قدری زیاد است که عملاً مابقی گرایش ها اصلا به چشم نمی آیند. بیشترین ظرفیت پذیرش و بیشترین تعداد دانشگاه های پذیرنده را در ارشد حسابداری دارد. تمامی دوره ها از دوره روزانه گرفته تا دوره های مجازی غیرانتفاعی و …، پذیرنده ارشد حسابداری هستند.
بازار کار شناخته شده، سهولت ورود به بازار کار، شرکت در آزمون های استخدامی، امکان ادامه تحصیل راحت برای مقطع دکتری و نبود ابهام در شرایط آن، باعث شده است، تا این گرایش ارشد حسابداری، با اختلاف، انتخاب اول همه رتبه های برتر ارشد حسابداری لقب بگیرد.
تحلیل ارشد حسابداری برای دارندگان لیسانس حسابداری
در تحلیل ارشد حسابداری برای کسانی که لیسانس حسابداری دارند، باید در همین ابتدا گفت که قبولی در کارشناسی ارشد حسابداری در دانشگاه های معتبر و درجه یک، بسیار اهمیت دارد. دلیل این امر هم مشخص است. داشتن شرایط بهتر در بازار کار، آزمون های استخدامی و امکان ادامه تحصیل راحت تر و بهتر، از دلایل این امر به شمار می روند.
کسانی که لیسانس حسابداری دارند، به مراتب درک بهتری از شرایط رشته حسابداری در جامعه دارند. آنها متوجه شده اند که به حسابداری علاقه دارند یا خیر و اینکه ادامه تحصیل برای آنها در چه جایگاهی قرار دارد. برخلاف تغییر رشته ای ها، آنها با همین لیسانس خود نیز می توانند وارد بازار کار شوند ولی وقتی تصمیم می گیرند تا ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد حسابداری بدهند، طبیعتاً هدف متمرکزتری دارند. در کل دارندگان لیسانس حسابداری، با دریافت مدرک کارشناسی ارشد حسابداری، از نظر بهتر شدن و افزایش تعداد انتخاب های خود در آینده، دست بازتری نسبت به دارندگان لیسانس حسابداری خواهند داشت.
تحلیل ارشد حسابداری برای تغییر رشته ای ها
با توجه به بد بودن بازار کار در بسیاری از رشته های دانشگاهی، بسیاری از افراد تصمیم می گیرند تا به رشته هایی با بازار کار بهتر تغییر رشته دهند. یکی از پرطرفدارترین این رشته ها، ارشد رشته حسابداری است.
مهم ترین تحلیلی که باید برای کسانی که تغییر رشته ای هستند و می خواهند وارد کارشناسی ارشد حسابداری شوند، این است که باید بدانند که علم حسابداری، با حسابداری روتین تفاوت بسیار زیادی دارد. اگر آنها، حسابداری را کار با نرم افزار، صندوقداری و چنین چیزی می دانند، باید بدانند که شاید شانس زیادی برای قبولی در دانشگاه های درجه یک نداشته باشند. علم حسابداری، علمی است که با اعداد و قواعد و استانداردها و دستورالعمل ها سر و کار دارد. شاید دلیل اینکه بسیاری از تغییر رشته ای ها که ناآگاهانه وارد کنکور ارشد حسابداری می شوند و در وسط مسیر جا می زنند و در نهایت در بدترین و نامعتبرترین دانشگاه ها، قبول می شوند، همین عدم شناخت آنهاست.
برای تغییر رشته های ها، حرفهای زیادی وجود دارد تا تحلیل دقیق تری ارائه شود ولی خب، مطلب به درازا می انجامد و بهتر است که این حرفها را برای کسانی نگه داریم که دقیقاً علاقه مند به شنیدن دقیق ترین تحلیل ها هستند. این افراد می توانند یا به اینستاگرام تخصصی من مراجعه کنند و یا اینکه از طریق راه های ارتباطی سایت، این مورد را به اطلاع من برسانند.
معرفی گرایش ارشد حسابرسی
کارشناسی ارشد حسابرسی پس از ارشد حسابداری، مهم ترین گرایش کارشناسی ارشد مجموعه حسابداری است. ارشد حسابرسی به آن اندازه که باید تحلیل و بررسی شود، مورد بحث های دقیق قرار نگرفته است. محبوبیت این رشته در مقایسه با خود ارشد حسابداری، بسیار پایین است که بخشی از این موضوع به خاطر تقاضای محدود بازار کار حسابرسی و همچنین جایگاه های شغلی بسیار اختصاصی آن است.
کارشناسی ارشد حسابرسی 4 حوزه تخصصی بسیار مهم دارد:
- حسابرسان مستقل یا همان حسابرسان رسمی: این دسته از حسابرسان، باید اعتبار و تطابق صورت های مالی و سایر مدارک و شاهد حسابداری و بحث های مالی را در سطح کلان و در حوزه سراسر کشور، بررسی می کند.
- حسابرسان داخلی: این دسته از حسابرسان در مقیاس شرکتی و سازمانی فعالیت می کنندو حسابرسان داخلی موظف هستند تا اعتبار، تطابق و صحت مدارک و شواهد مالی را بررسی کنند تا سازمان، شرکت و یا واحد تجاری بابت اشتباهات و یا حتی کارشکنی ها و تقلب ها دچار مشکل و ورشکستگی و بی اعتباری نشوند.
- حسابرسان دیوان محاسبات کل کشور: این دسته از حسابرسان بر روی ساختارهای کلان دولتی نظارت می کنند.
- حسابرسان مالیاتی: علاوه بر اینکه این دسته از حسابرسان می توانند با تکیه بر دانش و سوابق خود، به صورت کاملاً خصوصی به فعالیت پردازند و حسابرسی شرکت ها قبل از حسابرسی های اصلی به خصوص در حوزه مالیات های متعارف، انجام دهند.
مقایسه کارشناسی ارشد حسابداری با ارشد حسابرسی
بهترین، خلاصه ترین و مفیدترین کار برای مقایسه ارشد حسابداری با حسابرسی، این است که در قالب یک جدول، انجام شود. در جدول زیر به ساده ترین و خلاصه ترین شکل، ارشد حسابداری را با ارشد حسابرسی، مقایسه کرده ایم:
ارشد حسابداری | ارشد حسابرسی |
---|---|
تخصص یک حسابدار، جمع آوری اطلاعات مالی، تنظیم صورت های مالی، گزارشات مالی و محاسبه کردن هر جریان نقدینگی و اعتباری است. | تخصص یک حسابرس، رسیدگی، تحلیل و ارزیابی صحت و سقم تمامی فعالیت های حسابدار است. |
دروس جبرانی ارشد حسابداری، حسابداری پیشرفته 2 و حسابداری صنعتی 3 است. | دروس متفاوت ارشد حسابرسی با ارشد حسابداری، دروس حسابرسی 1 و حسابداری میانه 1 است. در کل دوره تحصیل تفاوت های بسیار زیادی بین دروس ارشد حسابرسی با حسابداری وجود دارد. |
درآمد کمتر | درآمد بسیار بیشتر |
بازار کار خیلی گسترده تر ولی رقابتی تر | بازار کار محدود ولی غیر رقابتی |
ظرفیت پذیرش بسیار بالا | ظرفیت پذیرش بسیار پایین |
معرفی ارشد حسابداری مدیریت
ارشد حسابداری مدیریت به طور خلاصه تلاش می کند تا مهارت حسابداری را با مهارت مدیریت تلفیق کند. تربیت مدیران مالی، مدیران صنعتی با توانمندی محاسبات حسابدارانه و هر نوع مدیری که با حسابداری، مدیر بهتر و رده بالاتری می شود، هدف ارشد حسابداری مدیریت است.
وجود سرفصل های مدیریتی، اقتصادی، مدیریت پروژه، استراتژی و حسابداری بین الملل، باعث شده است تا این رشته به یکی از بهترین و تخصصی ترین گرایش های ارشد حسابداری در سال 1403 تبدیل شود.
کسانی که می خواهند ارشد حسابداری مدیریت بخوانند باید توجه داشته باشند که باید به مباحث تئوریک مدیریت، استراتژی، مدیریت پروژه و مدیریت علاقه مند باشند.
حسابداری مدیریت، ظرفیت پذیرشی بسیار کم و تقریبا نزدیک به ارشد حسابرسی دارد.
معرفی ارشد حسابداری بخش عمومی یا حسابداری دولتی
ارشد حسابداری بخش عمومی یا همان حسابداری دولتی، به این دلیل ایجاد شده است که حسابدارانی را پرورش دهند که در حوزه های مالی و تصمیم گیری های استراتژیک در سطح کشور و دولت، متخصص شوند.
ارشد حسابداری بخش عمومی یا حسابداری دولتی، ظرفیت بسیار پایینی دارد و از میان دانشگاه های دولتی، فقط و فقط دانشگاه علامه طباطبایی است که در سه نوع دوره روزانه، نوبت دوم و پردیس خودگردان، در ارشد حسابداری بخش عمومی، دانشجو می پذیرد.
مقایسه ارشد حسابداری مدیریت با ارشد حسابداری دولتی
اگر بخواهیم به زبان بسیار بسیار ساده، تفاوت دو گرایش ارشد حسابداری مدیریت و حسابداری دولتی را بیان کنیم، بهتر است جدول خلاصه زیر را بررسی کنیم:
ارشد حسابداری مدیریت | ارشد حسابداری دولتی |
---|---|
تنوع گسترده تر در بازار کار (شرکت های خصوصی و دولتی) | تنوع بسیار پایین در بازار کار (فقط دولتی) |
ظرفیت پذیرش بسیار بالاتر | ظرفیت پذیرش بسیار پایین تر |
دروس کاملاً تخصصی و سازمان یافته | دروسی بعضاً با چهارچوب همان دروس حسابداری مدیریت با افزوده شدن عنوان دولتی + دروس در حوزه قوانین و ساختار دولت |
پرداختن به پرورش مهارت های مدیریتی، اقتصادی و استراتژیک | پرداختن به مهارت هایی با ساختار مالیاتی و دولتی-حکومتی و حقوقی |
درآمدهای بالاتر با جایگاه ها شغلی حساس و بالا | درآمدهای پایین تر با جایگاه های دولتی |
معرفی ارشد حسابداری قضایی
گرایش ارشد حسابداری قضایی، جدید ترین و شاید آینده دار ترین گرایش حسابداری به شمار می رود. گرایشی که تلفیقی از تمام گرایش های حسابداریست و شما به عنوان یک حسابدار قضایی بایستی هم یک حسابدار و حسابرس قهار باشید و هم حسابداری مدیریت را بدانید. کار حسابدار قضایی بیشترین شباهت را به حسابرس دارد با این تفاوت که به بررسی دعاوی میان مدیران ، حسابداران، حسابرسان صورتهای مالی و سهامداران شرکت می پردازد . نقش این گرایش در کشور های پیشرفته آنقدر پررنگ است که بیش ترین درآمد را در حوزه حسابداری، حسابداران قضایی به خود اختصاص داده اند.حال باید ببینیم در ایران ما ، این گرایش می تواند نقش خود را کامل بازی کند و یا مانند گرایش حسابداری عمومی ، نقشی در بازار کار کشورمان نخواهد داشت.